Ansatte i Orinor

Sæbjørn Tanghus Dale

Økonomileder og nestleder

+47 920 41 603

std@orinor.no

Sæbjørn er fra Stord og har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. Utover det holder han på å fullføre en erfaringsbasert master i ledelse ved UiT, samt innehar lederutdanning fra Forsvaret.

Sæbjørn har bakgrunn som rådgiver i kommunal sektor og cost controller i petroleumsindustrien.

Som økonomisjef i Orinor har Sæbjørn et bredt arbeidsfelt som blant annet innebærer å støtte daglig i driften av selskapet, økonomistyring i prosjekter og som rådgiver i programaktiviteten.

Astrid Tugwell

Prosjektleder

+47 957 76 343

at@orinor.no

Astrid er fra Loppa og sivilingeniør innen petroleumsteknikk. Hun har bred erfaring fra olje- og gassindustrien i operatørselskap internasjonalt og i Norge, i tekniske stillinger, innen finans og fra flere ledende stillinger.

Hun flyttet hjem til Finnmark med tro på verdien i lokal verdiskaping gjennom lokalt eierskap. I Orinor kombineres hennes internasjonale erfaring med det lokale gjennom utviklingsarbeid med både gründere og bedrifter.

Astrid leder Orinors gründersatning Inkubator med fokus på å oppskalere nye idéer fra tegnebordet til et nasjonalt og internasjonalt marked.

Dag Norum profilbilde

Dag Norum

Prosjektleder

+47 951 52 945

dn@orinor.no

Dag har over 20 års erfaring som bedriftsrådgiver i Finnmark. Han har sin yrkeserfaring fra reiselivsnæringen i Longyearbyen og Kirkenes.

Dag er reiselivskandidat fra Høgskolen i Finnmark, Har studert samfunnsplanlegging på UiT og har en MBA fra Nord Universitetet.

Etter at Dag kom til Orinor har han vært prosjektleder blant annet for reisemåls- og bærekraft-prosessen i Sør-Varanger, First Lego League i Øst-Finnmark og Gründerakademiet, som er et nasjonalt program for etablereropplæring. Dag er også innleid som leder for Visit Kirkenes SA.

Han er fortsatt engasjert som bedriftsrådgiver igjennom målbedriftsprogrammet, kommunens førstelinjetjeneste, og andre program rettet mot nye og veletablerte bedrifter i regionen.

Frode C. Stålsett profilbilde

Frode C. Stålsett

Prosjektleder

+47 957 66 883

fs@orinor.no

Frode er Driftsøkonom og Bankøkonom med tilleggskurs innen endringsledelse, økonomi, kvalitetssikring, menthoring og innovasjonsledelse.

Han har bred erfaring som bedriftsrådgiver fra bank og privat næringsvirksomhet. Frode har relevant erfaring fra ledelse og styre i flere bedrifter, og ikke minst med næringsarbeid med Nordvest-Russland.

Frode er ansvarlig for vårt Næringshageprogram for Målbedrifter og har arbeidsfelt med bedriftsutvikling, prosjektutvikling, prosjektledelse og rådgiving til bedrifter både innenfor- og utenfor Næringshageprogrammet.

Liss H. Guddingsmo

Prosjektleder

+47 480 43 974

lhg@orinor.no

Liss har økonomisk-administrativ utdannelse. Hun har bred erfaring fra veiledning av bedrifter innenfor områdene økonomi og administrasjon.

Hennes hovedområder i Orinor er rådgivning i inkubatoren, merkantile tjenester og prosjektledelse

Rune Rautio

Prosjektleder

+47  481 97 950

rune@orinor.no

Rune har høyere utdanning innen samfunnspolitikk, offentlig forvaltning og historie.

Han har over 30 års praksis innen bedriftsrådgivning, prosjektutvikling og prosjektledelse knyttet til bl.a. logistikk, infrastruktur, maritim virksomhet, industri, handel og offentlig sektor. Bredt nettverk og solid kunnskap om næringsliv og samfunn i nord.

Rune har siden 1989 også arbeidet mye med prosjekt og bedriftsutviklingstiltak i Russland, bl.a. gjennom seks år som ansvarlig for næringsutvikling ved Barentssekretariatet i Kirkenes, fire år som regionsjef for Rambøll Barents AS i Kirkenes/Murmansk og ni år som rådgiver/forsker hos Akvaplan-niva AS.

Simon Helsvig

Simon Helsvig

Prosjektleder

+47 908 01 474

  sh@orinor.no

Simon er utdannet siviløkonom med fordypning innenfor ledelse/endringsledelse.

Han har tidligere jobbet med økonomi og administrasjon for et advokatkontor og salg og markedsføring for en fluefiskeleverandør.

Hos Orinor bidrar Simon med bedriftsutvikling, prosjektutvikling, prosjektledelse, samt miljøfyrtårn sertifisering.

Hilde Bjørkli profilbilde

Hilde Bjørkli

Administrerende direktør

+47 901 79 246

hb@orinor.no

Hilde har en Master of Tourism fra UiT, Norges Arktiske Universitet. I tillegg til reiseliv, har hun også studert økonomi- og administrasjon, prosjektledelse, fransk og spansk.

Hilde har lang erfaring i reiselivsnæringen og har vært innom de fleste funksjoner. Hun har blant annet jobbet med salg, markedsføring, hotell- og attraksjonsdrift, strategi, utvikling og prosjektledelse. Hilde er «en typisk finnmarking», med røtter fra litt her og litt der, og brenner for bærekraftig utvikling og innovasjon i næringslivet i Finnmark; en utvikling som, ifølge Hilde, må baseres på alle bærekraftpilarene; miljø, økonomi, kultur og sosiale verdier.

Hos Orinor bidrar Hilde med kompetanse på reiselivsutvikling, bedriftsutvikling, prosjektledelse, merkevarebygging, konseptutvikling og bærekraft.

Lise Ottem

Prosjektleder

+47 909 20 418

  lo@orinor.no

Lise har nylig levert sin masteroppgave i Reiselivsledelse ved UiT. Hun er utdannet politi og har jobbet flere steder i Finnmark. I 2008 valgte hun å ta en pause fra politietaten for å søke andre erfaringer og utfordringer og valgte å studere friluftsliv og natur- og kulturminneoppsyn. Tidligere har hun også studert spansk og kulturfag.

Etter friluftsstudiene tilbragte hun et halvår på Bjørnøya som meteorologifullmektig, før hun kom på ideen om å skrive en bok om turmuligheter i Alta. Boka ble gitt ut på eget forlag og  det har blitt solgt over 5000 bøker. Etter bokutgivelsen bodde Lise noen år på Svalbard, der hun blant annet jobbet i reiselivet.

Lise har også vært daglig leder familiebedriften, Ottem AS, som drev med innfordring.

Ved siden av jobben som prosjektleder i Orinor, arrangerer Lise populære ski- og fotturer i Troms og Finnmark gjennom firmaet sitt, Altaturer AS.

Einar Halvorsrud

Prosjektleder

+47 908 65 523

eh@orinor.no

Einar er fra Alta og er utdannet siviløkonom ved UiT, med fordypning i endringsledelse.

Han har tidligere også studert entreprenørskap ved samme universitet.

Einar har bakgrunn som konsulent i kommunal sektor, samt som revisor i KPMG. I tillegg har han i flere år drevet sitt eget foretak som naturfotograf.

Han har en særskilt interesse for bærekraftig næringsutvikling og forsvarlig bruk av naturen. I Orinor bidrar Einar med kompetanse innen økonomistyring, forretningsutvikling endringsprosesser, kompetansemobilisering, forretningsutvikling, med mer.

Jonas Sjøkvist Karlsbakk

Prosjektleder

+47 913 96 943

jk@orinor.no

Jonas er utdannet samfunnsviter i samfunnsgeografi fra NTNU i Trondheim.

Han er opprinnelig fra Ålesund, men har bodd i Kirkenes siden 2003. Jonas jobbet fire år som journalist i lokalavisen, før han i 2008 ble ansatt som kommunikasjonsrådgiver i Barentssekretariatet. I over 14 år har han jobbet med kommunikasjonsarbeidet i Barentssekretariatet og de siste tre årene som kommunikasjonsansvarlig.

Jonas har lang erfaring med sosiale medier og kan bidra med opplæring både når det gjelder ulike kommunikasjonsplattformer, bilde og videobruk, samt ulike redigeringsprogrammer i Adobe-pakken. Hos Orinor er Jonas sin hovedoppgave som prosjektleder for gjennomføringen av Kirkeneskonferansen. Jonas er også ansatt i Norges Skiforbund, som administrasjonssjef for Finnmark skikrets.